ANNA PAULOWNA - Donderdagavond vergaderde de gemeenteraad van Hollands Kroon over de kadernota. Deze jaarlijks terugkerende vergadering gaat over de grote lijnen voor het komende jaar. Tijdens de vergadering hamerde de gemeenteraad op vergroening binnen de gemeente. Ook woningtekort was een regelmatig terugkerend onderwerp. De gemeenteraad was het hierover eens dat er zo snel mogelijk meer woningen moeten komen. De kadernota is aangenomen, het college kan hiermee aan de slag. In november bespreekt de raad de begroting. Dit is de uitwerking van de kadernota.

Afscheid Liesbeth Vlietstra
Raadslid Liesbeth Vlietstra van D66 gaat verhuizen naar de gemeente Schagen. Daarom verlaat zij de gemeenteraad. Haar plaats wordt ingenomen door Sonja Mulderij. Het fractievoorzitterschap wordt overgenomen door partijgenoot Maarten Versluis.

Recycleplan
Per jaar gooien inwoners van Hollands Kroon 170 kilo restafval weg. Dit is 70 kilo meer dan de rijksoverheid wil. De gemeenteraad heeft daarom het recycleplan aangenomen. Een onderdeel van dit plan is het recycletarief. Dit houdt in dat als afvalbakken minder vaak worden aangeboden, inwoners minder betalen. Het college komt later met de uiteindelijke uitwerking van dit plan.

Terugkijken?
Vanwege technische storingen was de vergadering halverwege de avond niet meer live te volgen. In de raadszaal is gefilmd. Dit wordt later op de website geplaatst. Dit is terug te kijken via https://bit.ly/2UfsxHF.