HOLLANDSKROON - Vanaf 26 maart slaan we met de Stichting Startersloket de handen ineen om de (startende) ondernemer uit de gemeente beter te ondersteunen. Met deze samenwerking bieden we (oriënterende) ondernemers een online platform waar zij terecht kunnen met hun (hulp)vragen, zoals: Wat komt er op mij af als ik begin? Welke wetten en regels gelden er? Met welke belastingen krijg ik te maken en waar moet ik beginnen? Het Startersloket voorziet duidelijk in een behoefte en biedt ondernemers snel deskundige hulp.

Onafhankelijk en deskundig klankbord
Wethouder Theo Meskers: “De bedrijvigheid in Hollands Kroon neemt toe. De economie in juist onze gemeente was de afgelopen jaren een van de snelst groeiende in Nederland, volgens onderzoek van bureau Louter. De Kamer van Koophandel signaleert veel inschrijvingen in de Noordkop. We willen deze en komende starters extra kansrijk maken door ze een onafhankelijk en deskundig klankbord te bieden.

Succesvol ondernemerschap
Daar ligt dan ook toegevoegde waarde, aldus initiatiefnemer van het Startersloket Joeri Goede. “De gemeente kan haar inwoners nu concreet steunen, zowel voor als tijdens het ondernemerschap. Dit voorkomt dat startende ondernemers van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet weten waar ze naar toe kunnen met hun ondernemersvragen. Daarnaast vergroot het de kans op succesvol ondernemerschap of kunnen oriënterende ondernemers tijdig beslissen om uiteindelijk toch niet te starten.

Het startpunt voor starters
Muriël de Ruiter, accountmanager bedrijven, vult aan: “Een startende ondernemer heeft veel vragen en heeft niet de ervaring om alle aspecten meteen te overzien. Het Startersloket is daarom hét startpunt voor iedereen die overweegt om voor zichzelf te beginnen.

Online informatie
Het doel is om de (startende) ondernemer beter voor te bereiden met informatie zoals kennisartikelen, rekentools, downloads en nieuws. Alle informatie is 24/7 te raadplegen via het Startersloket. (Startende) ondernemers uit Hollands Kroon kunnen vanaf nu voor al hun ondernemersvragen contact opnemen met de specialisten van het Startersloket. Tijdens kantoortijd is het mogelijk om te bellen of chatten.