HOLLANDS KROON - Op woensdag 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De gemeente Hollands Kroon is nog op zoek naar mensen die mee willen helpen bij het tellen van de stemmen op woensdag 22 en donderdag 23 november.


Update 20 oktober

Wij zoeken nog (reserve)tellers voor het tellen van de uitgebrachte stemmen op woensdag 22 november. Voor de stemlocaties in Den Oever en Hippolytushoef hebben wij nog tellers nodig.

Je kunt je ook aanmelden als reserveteller om in te vallen als er iemand uitvalt bij het tellen van de stemformulieren. Dit kan op een willekeurig stembureau binnen Hollands Kroon zijn. Heb je geen vervoer maar wil je wel reserveteller zijn in jouw woonplaats dan kun je dit aangeven? Met het tellen ben je ongeveer van 20.30 uur tot ongeveer 24.00 uur bezig.

U kunt zich aanmelden via https://mijnstembureau-hollandskroon.nl/

Wat je moet weten als je je wilt aanmelden als teller voor de verkiezingen

Het is belangrijk dat je lang fysiek telwerk kunt doen, je stressbestendig en accuraat bent. Hieronder vind je meer informatie over beide dagen inclusief de daarbij geldende vergoedingen. Na aanmelding ontvangen de tellers via e-mail een instructiefilm. Het is belangrijk om deze voorafgaand aan deze dagen te bekijken. Dit kan op ieder tijdstip wanneer het u uitkomt.

Woensdag 22 november

Op woensdag 22 november 2023 tellen we op de stembureau's. We tellen met de stembureauleden de stemmen op partijniveau. De tellers worden op deze dag om 20.45 uur verwacht op het betreffende stembureau. Je krijgt nog te horen welk stembureau dit zal zijn. Het tellen zal naar verwachting rond 00.00 uur klaar zijn.

U krijgt een vergoeding van € 60,- als u op 22 november ’s avonds helpt bij het tellen van de stemmen.

Donderdag 23 november

Op donderdag 23 november 2023 tellen we in sporthal De Veerburg in Anna Paulowna. We tellen de uitgebrachte stemmen op kandidaatsniveau. De tellers worden uiterlijk om 08.00 uur op deze tellocatie verwacht. Het tellen is klaar wanneer alle stemmen van elk stembureau correct geteld zijn.

U krijgt een vergoeding van € 120,- als u op 23 november helpt bij het tellen van de stemmen.

Wij zijn verplicht de Belastingdienst te informeren over de uitbetaalde vergoedingen.

Aanmelden

Bent u in de gelegenheid om zelfstandig naar het stembureau en/of stemlocatie te komen en helpt u graag met tellen? Dan kunt u zich aanmelden via https://mijnstembureau-hollandskroon.nl/

Voor meer informatie kunt mailen naar verkiezingen@hollandskroon.nl