HOLLANDS KROON - In onze gemeente zijn verschillende initiatieven om mensen uit Oekraïne te helpen. Samen met de Hollands Kroonse Uitdaging slaan wij de handen ineen om financiële hulp te bieden. Wij stellen via de Hollands Kroonse Uitdaging een bedrag van € 50.000,- beschikbaar.

Heeft u een maatschappelijk initiatief waarmee u de vluchtelingen uit Oekraïne wilt helpen (of al helpt)? En wilt u hiervoor een vergoeding aanvragen? Dat kan via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Hoe werkt het?

U kunt een aanvraag indienen bij de Hollands Kroonse Uitdaging. Een toetsingscommissie beoordeelt de ingediende aanvraag.

Ons doel is om de ingediende aanvragen binnen 24 uur te beoordelen. Als de aanvraag beoordeeld is neemt de manager van de Hollands Kroonse Uitdaging contact met u op. Bij een positieve reactie betaalt de Hollands Kroonse Uitdaging de vergoeding aan u uit.

Voorwaarden vergoeding

Het doel van de vergoeding is om initiatieven mogelijk te maken die bijdragen aan het steunen van Oekraïense vluchtelingen. Denk aan hulp bieden, in contact met elkaar blijven, eenzaamheid bestrijden en invulling geven aan de dag. De vergoeding is niet bedoeld voor praktische zaken als bijvoorbeeld een dekbed.

Wij beoordelen de aanvragen beoordelen op de volgende criteria:
  • Direct nut voor welzijn voor vluchtelingen uit OekraïneProject(en) binnen de gemeente Hollands Kroon
  • Geen winstoogmerk Maatschappelijk initiatief
  • We vergoeden alleen gemaakte kosten. Een factuur of rekening moet aanwezig zijn
  • De aanvraag is geen investering in het eigen belang van de aanvrager
Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op