WIERINGERWERF - Na de heerlijke zomer gaan de temperaturen weer omlaag. De kachel aandoen is behaaglijk, maar niet meer vanzelfsprekend. Want de hoge energieprijzen hakken erin. Alle reden om energie te besparen. Hollands Kroon helpt met een grote besparingscampagne. Wethouder Lilian Peters verzorgt op zaterdag 24 september om 10.30 uur de symbolische start door mee te doen aan het kampioenschap tochtstripplakken. Dat gebeurt tijdens het inspiratiefestival 'Dag van de Toekomst' bij Leven van de Wind in Wieringerwerf. Komt u ook langs? De toegang is gratis!

De campagne bestaat uit een groot aantal onderdelen. De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket staat in een groot aantal plaatsen. Er zijn webinars energie besparen voor verschillende typen woningen, zoals vooroorlogs, jaren 60/70 en 80/90. Ook is er een special over warmtepompen. Daarnaast komt de gemeente met een nieuwe energiebespaarkrant en een sterk verbeterde website. Een groep bewoners (de Samendoeners) heeft geadviseerd over de opzet. Een belangrijk onderdeel zijn verhalen en filmpjes, waarin bewoners tips delen over energie besparen.

De Dag van de Toekomst is een dag vol duurzame inspiratie voor het hele gezin. Met activiteiten zoals plastic soep vissen, tuinadvies, maisdoolhof, duurzame bingo, de lezing 'Paris Proof Plan', modeshow van tweedehandskleding, energiebespaarmarkt en bezoek aan een windturbine. Het festival is op zaterdag 24 september van 10 tot 17 uur bij Leven van de Wind, Oosterterpweg 12 in Wieringerwerf.