NIEUWE NIEDORP - Op 13 november is het eerste Tiny Forest in Hollands kroon aangeplant in Nieuwe Niedorp. Wethouder Mary van Gent plantte de eerste boom en onthulde samen met de kinderen van de basisscholen Sint Antonius en De Mient een naambord ‘Het Wilde Boomgaardje’ met informatie over het bosje.

Kinderen planten honderden boompjes
Na een uitleg van de hoveniers van hoveniersbedrijf Hoek gingen ook de kinderen aan de slag met het planten van de bomen. De rubberlaarzen bleven soms steken in de modder, maar dat kon de pret niet drukken. In een paar uur tijd worden door de kinderen honderden boompjes geplant. Elk kind hangt een houten naamtag in de boom die hij of zij plant.

Dit is nog maar het begin
Met de aanleg van het Tiny Forest is het terrein bij de school nog niet klaar. In het nieuwe jaar gaat team Kernbeheer opnieuw met de scholen, Kappio en de kinderdagopvang SKDH om tafel. Alle kinderen kunnen ideeën aanleveren voor de verdere inrichting van het terrein. Samen wordt gekeken welke ideeën bijdragen aan een leuk en leerzaam buitenlokaal.De provincie heeft al twee insectenhotels geschonken. Deze krijgen ook een plek in het buitenlokaal. Met dit project brengen we kinderen dichter bij de natuur.