WIERINGERWERF - De eerste oogstdag van Meer Bomen Nu was een groot succes. Afgelopen zaterdag haalde wethouder Lilian Peters het eerste boompje van dit seizoen uit de grond van het Lelybosplantsoen in Wieringerwerf. Samen met 12 vrijwilligers uit onze gemeente wisten zij uiteindelijk maar liefst 700 bomen te oogsten. Een goede start van dit nieuwe oogstseizoen!

Vergroten van de biodiversiteit

Bomen en bosjes maken vaak honderden zaailingen. Door een tekort aan vocht en licht kunnen ze niet allemaal uitgroeien tot een volwaardige boom of struik. gemeente Hollands Kroon oogst in samenwerking met Meer Bomen Nu een deel van deze zaailingen. Ze worden uitgedeeld aan iedereen in onze gemeente die ze wil hebben. Zo krijgen de zaailingen een kans om uit te groeien tot een volwaardige boom en/of struik. En maken we de wereld een stukje groener en natuurinclusiever! De zaailingen die geoogst worden zijn inheemse soorten en heel autochtoon (lokaal). Dat is dan weer fijn voor de biodiversiteit.

Bomenliefhebbers, vogelliefhebbers en biodiversiteitsdrammers gezocht

Afgelopen zaterdag was de aftrap van een aantal oogstdagen die nog volgen. Zo wordt er in november nog geoogst in Middenmeer en Slootdorp. In december staan Nieuwe Niedorp, Hippolytushoef en Kolhorn op de planning. Voor deze oogstdagen heeft Meer Bomen Nu vrijwilligers nodig. Het doel is uiteindelijk 25.000 bomen een nieuwe, kansrijke plek in onze gemeente te geven. Wilt u helpen? Inschrijven kan via MeerBomenNu. En weet u wat leuk is? Vrijwilligers mogen geoogste bomen direct mee naar huis nemen en hebben dus altijd eerste keuze.