WINKEL - Afgelopen zaterdag was het SuperZaterdag bij voetbalvereniging Winkel. Burgemeester Rian van Dam was hierbij aanwezig om een beroemde inwoner van Hollands Kroon in het zonnetje te zetten. Met haar indrukwekkende cv zien we hoe Stefanie tot voorbeeld voor anderen kan zijn. Sport en beweging is zo belangrijk voor een gezond leven. Dus zijn we trots op een boegbeeld als Stefanie binnen onze eigen gemeenschap.


Erkenning voor inspiratie en motivatie

profvoetbalster Stefanie van der Gragt krijgt een officieel compliment

Stefanie van de Gragt ontving van de burgemeester namens gemeente Hollands Kroon een officieel compliment. En daarmee de erkenning voor haar inspirerende voetbalcarrière en bijdrage aan het verenigingsleven bij V.V. Winkel.

Nationale en internationaal successen met de Oranjeleeuwinnen

Stefanie leverde de ene na de andere topprestatie in haar carrière als professioneel voetbalster. Dat begint met haar start bij AZ. Direct in haar eerste seizoen weet zij met haar team de landstitel te pakken. Later presteert zij het als centrale verdediger bij FC Twente, Ajax en Barcelona opnieuw landskampioen te worden.

Stefanie schopt het zelfs tot het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Met de Oranjeleeuwinnen won zij in 2017 De UEFA Women’s EURO!

Na het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland afgelopen zomer, besluit zij een punt te zetten achter dit deel van haar voetballoopbaan. Van der Gragt vervolgt haar carrière als technisch manager bij de AZ Vrouwen.

Vanuit gemeente Hollands Kroon zijn we trots op zoveel inspiratie

‘Durf te dromen’ en vertrouw op succes! Dat is wat Stefanie ons laat zien. Een prachtige motivatie om ook de nieuwe generatie voetballers en voetbalsters in beweging te brengen.