HOLLANDS KROON - Woont u in Hollands Kroon en leeft u in een vervelende of verstoorde woonsituatie die voor u niet langer vol te houden is? Mogelijk komt u in aanmerking voor een spoedzoekerswoning. Vanaf oktober komen deze woningen beschikbaar. U kunt via de gemeente een aanvraag doen om in aanmerking te komen.

Wanneer ben ik een spoedzoeker?

U kunt in aanmerking komen voor een spoedzoekersverklaring als inwoner bent van de gemeente Hollands Kroon en dringend andere woonruimte nodig hebben omdat uw leefsituatie verstoord is en dit niet langer vol te houden is. Bijvoorbeeld omdat u nog noodgedwongen samenwoont met uw ex-partner na de relatiebreuk, de spanningen oplopen en uw kinderen hieronder lijden. Of wanneer u na een relatiebreuk bent gaan inwonen bij een ander huishouden, maar deze woonsituatie niet langer vol te houden is.

Een aanvraag doen

Om in aanmerking te komen voor een woning moet u een spoedzoekersverklaring aanvragen bij de gemeente. Dit doet u op onze pagina Woning voor Spoedzoekers. Hier vindt u ook alle voorwaarden en informatie over de spoedzoekersverklaring en de woningen. Wilt u weten of het in uw situatie zinvol is om een spoedzoekersbesluit aan te vragen? Neem dan contact met ons op via 088 – 321 50 00 of vul ons contactformulier in.

Woningen Middenmeer

In Middenmeer worden op dit moment zestien woningen voor spoedzoekers gebouwd. Deze komen in een gebouw waar ook woningen voor Oekraïense vluchtelingen en statushouders zijn. Als het goed is zijn de woningen vanaf oktober 2024 bewoonbaar.