ANNA PAULOWNA - Tegels eruit en groen erin! Wij doen ook mee aan het NK Tegelwippen. Van 21 maart tot 31 oktober 2022 gaan we tegelwippen. Gemeenten in Nederland strijden om de Gouden Tegel en Gouden Schep. Iedereen kan meedoen door tegels in zijn (gevel)tuin te vervangen door groen. Doet u ook mee?

Hoe het werkt

Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. De gemeente die de meeste tegels wipt wint. Geef uw gewipte tegels op via nk-tegelwippen.nl en ze worden opgeteld bij de tegelteller van Hollands Kroon. Ook wippers maken kans op mooie prijzen. Misschien wordt u wel Wipper van de maand of gaat u naar huis met de Gouden Schep.

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterkt is versteend. Veel tuinen liggen vol met tegels. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of de kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen, heeft een positief effect op de gezondheid en zorgt voor meer insecten en dieren.

Meer groen in Hollands Kroon

Wij gaan voor een groenere gemeente. Daar zetten wij ons als gemeente zelf ook voor in, bijvoorbeeld door jaarlijks 500 bomen te planten en aan de slag te gaan met de herinrichting van het plein voor MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna. Daar wordt een mooi aantal tegels gewipt komende periode. Ook zijn wij aangesloten bij Stichting Steenbreek en de WatZr-campagne. Daarmee stimuleren we inwoners om mee te helpen aan het vergroenen van Hollands Kroon en het uitvoeren van kleine acties om klimaatverandering tegen te gaan.

Wip mee!

Ga in de tuin aan de slag en wip mee! Vul het aantal gewipte tegels in via nk-tegelwippen.nl en laat onze teller stijgen. Samen maken we onze gemeente groener en gaan we voor de Gouden Tegel!

Om het tegelwippen extra aantrekkelijk te maken, komen we de komende maanden met leuke acties. Houd onze kanalen in de gaten.