HOLLANDS KROON - Bijna 1 op de 10 mensen voelt zich behoorlijk eenzaam. Bij alleenstaande ouders is dit zelfs 1 op de 5. Eenzaamheid is heel persoonlijk en kan zich op veel manieren uiten. Mist u een hechte, emotionele band met anderen? Of hebt u minder contact met andere mensen dan u wenst? Dan nodigen we u uit om mee te doen met de Week tegen Eenzaamheid (1 tot en met 8 oktober). Trek de stoute schoenen aan en kom erbij! Kom erbij!

Op donderdag 1 oktober is de Week tegen Eenzaamheid gestart. Samen met de Hollands Kroonse Uitdaging en andere partners organiseren diverse leuke activiteiten voor u. De activiteiten zijn:

- Het Mantelzorgcentrum organiseert voor mantelzorgers uit de gemeente Hollands Kroon een digitale ontmoetingsgroep via Teams. Thema van de bijeenkomst is ‘Samen en toch eenzaam’. Gevoelens van eenzaamheid kunnen iedereen treffen, zeker ook mantelzorgers. Toch verwacht je dat niet direct: door het zorgen is een mantelzorger toch betrokken bij een ander? Er zijn verschillende redenen waarom gevoelens van eenzaamheid zich juist bij mantelzorgers voordoen, zoals de gebondenheid aan huis, de veranderende relaties door de verleende zorg, het onbegrip van de omgeving en de onzichtbaarheid van de eigen wensen en behoeften van de mantelzorger.

- Een workshop muziek maken georganiseerd door Rock ’n Roll Fabriek en de Stichting Thuishuis Winkel Het doel is om eenzame ouderen samen te brengen en te verbinden door samen muziek te maken.

- LSBO, Humanitas, Wonen Plus Welzijn en Link Jongerenwerk organiseren een High Tea. In klein verband wordt het thema eenzaamheid belicht. In deze week worden er 10 ontmoetingsgroepen georganiseerd.

- Workshops digitaal communiceren van het Mantelzorgcentrum - Hollands Kroon

- Lachen tegen eenzaamheid van de Stichting Cultuur binnen De Dijken, Wieringermeer en Wieringen.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden en meer informatie vindt u in het groene blok op deze pagina. Daar vindt u nog veel meer leuke activiteiten.