ANNA PAULOWNA - Laat u inspireren door duurzame inwoners uit de regio. Ontdek tijdens de tiende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route op 29 oktober en 5 november hoe het is om energiezuinig, duurzaam of zelfs aardgasvrij te wonen. Of open zelf de deuren van uw duurzame woning!

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform met onder andere een zeer inspirerende website. Er staan ruim 1800 woningen op waarvan de eigenaren duurzame maatregelen hebben genomen. Van goed isoleren, tot aardgasvrij of zelfs helemaal energieneutraal. Hollands Kroon doet mee met dit mooie initiatief. Deel uw verhaal, zet tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route uw deur open en/of bezoek een duurzame woning.

Echte verhalen van duurzame inwoners


Op het platform kunt u voorbeeldwoningen bekijken, verhalen lezen en vragen stellen aan de huiseigenaren. Op 29 oktober en 5 november stelt een deel van de huiseigenaren hun woning open voor bezoek. Ook in Hollands Kroon en omgeving. Welke dat zijn, staat op de site. Dus grijp uw kans en ga op pad.

Hoor van de bewoners wat ze hebben gedaan, wat het kostte en wat het ze oplevert aan energiebesparing en comfort. En hoor of u het geluid van een warmtepomp acceptabel vindt. Bekijk alle deelnemende woningen op https://duurzamehuizenroute.nl/locaties.

Vertel uw verhaal

Heeft u uw woning goed geïsoleerd, wekt u energie op met zonnepanelen of heeft u een warmtepomp? Deel dan uw ervaringen met buurtgenoten. Dit kan door uw huis als voorbeeld aan te melden op het platform. En nóg mooier: doe mee met de Nationale Duurzame Huizen Route en ga in gesprek met bezoekers. Meld uw woning online aan via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.