WIERINGERWERF - Hoe goed bent u voorbereid op de toekomst? Kom erachter tijdens ‘de Dag van de Toekomst’. Op zaterdag 24 september tussen 10.00 en 17.00 uur bij ‘Leven van de Wind’ in Wieringerwerf.

“Er gebeurt van alles in de wereld. De energieprijzen rijzen de pan uit, we hebben te maken met extreem weer en we putten de grondstoffen uit” stelt Lilian Peters, wethouder Klimaat en Openbare Ruimte. “Klimaatverandering lijkt soms ‘ver van m’n bed’, maar je kunt zelf ook een grote bijdrage leveren. Dat levert je veel op, zoals een lagere energierekening en een prettiger huis”.

Leuke dag voor iedereen

“Tijdens de Dag van de Toekomst zie je hoe leuk het is om je met duurzaamheid bezig te houden”, zegt organisator Rosanne Hoekstra: “Kinderen hebben de toekomst, dus ook voor hen hebben we leuke activiteiten! Op ons animatieplein staat een springkussen, wordt er geschminkt en kunnen zij hengelen in een plastic soep. Het maisdoolhof is de hele dag vrij toegankelijk voor alle bezoekers.”

Tuinadvies en ruilactie

Ooit willen weten hoe een windturbine er van binnen uitziet? Grijp uw kans! En beproef uw geluk in de gratis bingo met alleen maar duurzame prijzen. Weten hoe de energierekening omlaag kan? Laat u informeren. En luister hoe stil warmtepompen tegenwoordig zijn. Maak uw eigen bespaarplan met Lars Boelen en word kampioen tochtstripplakken. Met de tuin aan de slag? Neem een foto of tekening van uw tuin mee, dan krijgt u gratis tuinadvies. U maakt bovendien kans op een gratis hovenier!

Meer informatie?

Meer informatie over ‘de Dag van de Toekomst’ vindt u op duurzaam.hollandskroon.nl