'T VELD - De woonwijk ’t Veld Noord wordt flink groter. Op dit moment zijn de eerste 60 woningen klaar en bewoond. Hier komen 305 huizen bij. Daarvoor hebben Mark Versteeg (wethouder Wonen), Peter van Oeveren (Regiodirecteur van BPD) en Peter Kuin (directeur van Kuin Vastgoedontwikkeling) donderdag 27 juli de contracten getekend.

Mark Versteeg (wethouder Wonen), Peter van Oeveren (Regiodirecteur van BPD) en Peter Kuin (directeur van Kuin Vastgoedontwikkeling) hebben donderdag 27 juli de contracten getekend.

Mark Versteeg (wethouder Wonen), Peter van Oeveren (Regiodirecteur van BPD) en Peter Kuin (directeur van Kuin Vastgoedontwikkeling) hebben donderdag 27 juli de contracten getekend

Diverse en ruim opgezette wijk

De uitbreiding van ’t Veld Noord wordt ruim, groen en rijk aan water. Daardoor ontstaat er een aantrekkelijke buitenruimte met genoeg ontmoetingsplekken voor de nieuwe bewoners. Er komen veel verschillende soorten woningen. Het wordt een wijk voor veel doelgroepen.

Wethouder Wonen Mark Versteeg

Wethouder Wonen Mark Versteeg

“Woonruimte voor veel verschillende mensen die een huis zoeken. Dat vinden we belangrijk. Huizen voor starters, maar ook voor mensen die kleiner of passender bij hun leeftijd willen gaan wonen. Daarmee zorgen we samen voor doorstroming en voor meer leefbaarheid in ’t Veld. Want zo’n grote groep nieuwe inwoners heeft ook een positief effect op het onderwijs, het verenigingsleven en de behoefte aan voorzieningen. Dat houdt ’t Veld een aantrekkelijke plek om te wonen voor iedereen,” vertelt een enthousiaste wethouder Mark Versteeg.

Veel verschillende woningen

Er worden in fase 2 en 3 in totaal nog 305 woningen bijgebouwd. Het aanbod is groot, om zo alle woningzoekenden een geschikte woning te kunnen bieden. Zo komen er 62 sociale huurwoningen, 36 sociale koopwoningen, 107 betaalbare koopwoningen en nog 100 huizen in de vrije sector. In dit aanbod is van alles te vinden. Van appartementen, rijwoningen, 2-onder-1 kap en vrijstaande woningen. De woningen komen er allemaal anders uit te zien. Maar in verschillende delen van de woonwijk zullen deze wel op elkaar lijken. Het wordt echt een mooie unieke wijk.

Verbeelding stednbouwkundig plan


Sociale huurwoningen

Voor woningcorporatie Wooncompagnie komen er 62 sociale huurwoningen. Bij het vormen van het woonaanbod kijkt Wooncompagnie goed naar wat er nodig is in ’t Veld.

Directeur-bestuurder Stefan van Schaik: “De zekerheid van een woning betekent een basis onder je bestaan, een plek in de samenleving. Daarom is het huidige woningtekort simpelweg onacceptabel. Wooncompagnie is daarom blij met deze 62 nieuwe woningen. Wij zorgen dat het aanbod van sociale huurwoningen goed bij de lokale woningvraag past. Er komen woningen voor starters, gezinnen en senioren. ’t Veld Noord moet een echte gevarieerde woonwijk worden.”

Nabije toekomst

Fase 2 en 3

Nu de contracten getekend zijn, kan de ontwikkelaar aan de slag. Eerst maken zij de grond klaar voor het bouwen. Daarna start de bouw van de eerste woningen.

“BPD en Kuin zijn blij verheugd dat wij de langdurige goede samenwerking met gemeente Hollands Kroon en Wooncompagnie ook in dit project kunnen voortzetten," geeft BPD-regiodirecteur Peter van Oeveren hierover aan namens de bouwende partijen. “Ook is de ontwikkeling van dit project voor het dorp ’t Veld een belangrijke mijlpaal en levert het een belangrijke bijdrage in het vergroten van de vitaliteit van het dorp. We kijken er naar uit om aan de slag te gaan."

De verwachting is dat de wijk binnen ongeveer vijf jaar helemaal klaar is. Meer informatie over de bouw van deze woonwijk volgt op een later moment.