ANNA PAULOWNA - Burgemeester Rian van Dam heeft op woensdag 28 oktober 2020 een drugspand voor drie maanden gesloten op het adres Kruiswijk 19d in Anna Paulowna. Het ging om een bedrijfsloods waarbij 458 hennepplanten zijn aangetroffen in een hennepkwekerij.

De sluiting heeft plaatsgevonden op grond van de Opiumwet en het gemeentelijk Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de bekendheid van de loods als drugpand doorbroken en de openbare orde hersteld. Het pand is op woensdag 28 oktober 2020 verzegeld door onze toezichthouders.

Criminaliteit neemt toe
Hoewel het in de gemeente Hollands Kroon in verhouding veilig is, zien we helaas dat de criminaliteit in onze regio toeneemt. We zien met name een toename van criminaliteit in het ‘stille’ buitengebied van onze grote gemeente. Dit noemen we ook wel ‘plattelandscriminaliteit’. Criminelen uit de ‘onderwereld’ maken graag gebruik van de ‘bovenwereld’ voor hun activiteiten.

Project 'Schimmige schuren'
Om dit soort criminaliteit tegen te gaan en de leefbaarheid in onze gemeente te behouden en verbeteren, starten we binnenkort met het project ‘Schimmige schuren’. Dit doen we samen met onze inwoners, ondernemers, politie, het waterschap, jagers en natuurverenigingen. Binnenkort wordt er een enquête verzonden aan deze partijen. De uitkomsten geven ons inzicht in de problematiek van niet zichtbare criminaliteit in onze gemeente. Daarnaast is de uitkomst belangrijk om met elkaar maatregelen te kunnen bepalen om criminaliteit tegen te gaan. Wij hopen dat u de enquête invult zodat wij met de resultaten verder kunnen met het creëren van bewustzijn over ondermijning.