HOLLANDS KROON - Heeft u ze alweer gespot? Op zo'n 75 locaties in onze gemeente zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst. Wie de vallende herfstbladeren in en om de tuin wil opruimen, kan gebruikmaken van deze korven.


Bladkorven; samen houden we de buurt vrij van bladeren

Het is weer herfst, de tijd van het jaar dat al het boomblad begint te vallen. Als het hard waait, dan liggen ook de straatgoten vol met blad. Bij hevige regenval kan hierdoor wateroverlast ontstaan. Maar ook grasveldjes, pleintjes, voetpaden en uw eigen tuin kunnen helemaal bezaaid raken met blad waardoor het verraderlijk glad kan worden.

Om die reden plaatst de gemeente ook dit jaar weer bladkorven op verschillende plaatsen in de gemeente. In deze bladkorven mag iedereen zijn bij elkaar geharkte blad storten. Stort geen takken en andere materialen in de korven. Dit geeft problemen met de bladzuiger die de korven leegt.

Bladkorven vol? Meld het via Fixi app

Wilt u aan ons doorgeven wanneer de bladkorf vol staat? U kunt dit melden via onze Fixi app. Helaas kunnen wij nieuwe aanvragen voor een bladkorf niet in behandeling nemen, omdat alle korven in gebruik zijn.

Ook bij overlast van blad in straatgoten kunt u hier melding van maken via de Fixi app.

Wat doen wij?

Bladkorf

Wij vegen de goten en reinigen de kolken (putten) zodat het regenwater vanaf de weg goed kan worden afgevoerd via het riool. Op locaties met veel bomen vegen we extra. Als u een goot ziet die vol zit met blad of een verstopte kolk ziet, kunt u dit melden via onze Fixi-app.

Kijk op de website van de gemeente voor een overzicht van de locaties alwaar de bladkorven zijn geplaatst.