ANNA PAULOWNA - Junior Energiecoach daagt kinderen en hun gezin uit. 5 weken lang, 15 tot 30 minuten per week. Met uitdagingen, proefjes, puzzels en winacties ontdekken kinderen waar ze energie kunnen besparen. Met aan het eind een mooie beloning: een prachtig certificaat! Aanmelden is nog mogelijk, het spel gaat 7 oktober van start.

We stoken niet voor de gemeente

In heel Nederland deden al meer dan 2.000 gezinnen enthousiast mee. In Hollands Kroon zijn vorig jaar 100 coaches geslaagd.

Ook de broertjes Julius en Victor uit Anna Paulowna deden mee. “De jongens vinden de filmpjes hilarisch. Eerlijk is eerlijk: natuurlijk heeft de Junior Energiecoach ook effect op ons als ouders. We hadden al heel lang niet meer naar het programma van de thermostaat gekeken. Nu gaat -ie- ’s middags wat later aan -als we overdag toch niet thuis zijn- en ’s avonds gaat -ie- wat eerder uit.” Aldus moeder Marjolein.

Doe gratis mee

Junior Energiecoach is voor kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Met hulp van ouders, juf of meester of sportcoach kunnen zij de uitdaging aan gaan. Meedoen is gratis. Eerst een voorproefje? Ga naar www.metenergiekunjelachen.nl voor de stopcontactsafari.

Het spel start op 7 oktober. Aanmelden kan tot en met 2 oktober op www.juniorenergiecoach.nl. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.