ANNA PAULOWNA - In oktober en november hebben ruim 80 kinderen uit Hollands Kroon meegedaan aan het spel ‘Junior Energiecoach’. Op speelse wijze ontdekten zij hoe en waar je slim energie kan besparen in en om huis. De jonge deelnemers hebben als beloning een diploma ontvangen. Deze werden uitgereikt door wethouder Lilian Peters.

We zijn heel trots op de jonge, enthousiaste energiecoaches

Tijdens de diploma-uitreiking op woensdag 23 november werden de deelnemers in het zonnetje gezet. Met een quiz ontdekten zij hoe groen onze gemeente is. In de raadzaal konden ze even ervaren hoe het is om in een raadsvergadering te zitten. De diploma’s, uitgereikt door wethouder Lilian Peters, leverde blije gezichten en vrolijke verhalen op.

Junior Energiecoach is een spel voor het hele gezin

In vijf weken tijd leren de kinderen alles over energie besparen in en rond huis. Dat doen zij door middel van spelletjes, puzzels en proefjes. Samen met Varkentje Rund gingen de kinderen (7-13 jaar) op lampenjacht en stekkerexpeditie.

In Hollands Kroon zijn 20 gezinnen en twee schoolklassen de uitdaging aangegaan. De kinderen waren razend enthousiast. Ze vonden de filmpjes met Varkentje Rund hilarisch en hebben veel geleerd. Deelnemer Meine Kool, van team Kool & The Gang, vertelt: “Je kan spelletjes doen, je kan kleuren, je kan prijzen verdienen. Je kan van alles doen. Ik ben heel trots!”

Volgende editie Junior Energiecoach

We kijken terug op een succesvolle tweede deelname aan het spel Junior Energiecoach. Plannen voor een derde editie liggen al op tafel. Als het zover is, informeren wij u daarover. Dan kan de volgende groep jonge inwoners uit Hollands Kroon zich aanmelden voor dit leuke en leerzame spel. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar duurzaam@hollandskroon.nl.