'T VELD - Woensdag 22 maart 2023 zetten Lilian Peters (wethouder gemeente Hollands Kroon), samen met Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Peter Dieleman (projectleider Strukton) en Willeke van Dam (directeur HFC van aannemer Allinq) een eerste schop in de grond in ‘t Veld. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen van de gemeente Hollands Kroon.


Gemeente Hollands Kroon blij dat de aanleg begint

Wethouder openbare ruimte, Lilian Peters van gemeente Hollands Kroon, is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. “Onze inwoners, bedrijven en instellingen hebben een goede internetverbinding nodig. De aanleg van glasvezel zorgt voor die snelle, stabiele en toekomstbestendige verbinding. Dat houdt onze dorpen en buurtschappen ook in de toekomst aantrekkelijk. De aanpassing van de riolering en het opfrissen en herinrichten van de omgeving dragen daar ook aan bij. Ik ben blij dat dit het startpunt is van al die werkzaamheden.” aldus wethouder Lilian Peters.

Voorbereid op de toekomst
Directeur DELTA Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente waarin wederzijds vertrouwen in de verglazing van dit deel van Nederland van belang is geweest voor het ontstaan van een sterke band tussen de samenwerkende partijen. Hij vertelt: “DELTA Netwerk heeft eind vorig jaar met succes een belangrijke selectieprocedure doorlopen bij de gemeente Hollands Kroon. Dit leidde tot de ondertekening van onze samenwerkingsovereenkomst op 14 december 2022. Wij zijn blij met deze erkenning en kijken nu al uit naar een voorspoedige samenwerking tijdens de aanleg van onze nieuwste generatie glasvezel in de dorpen van de gemeente Hollands Kroon. Reden te meer om de periode van aanleg vandaag feestelijk in te luiden met een eerste schop in de grond in ’t Veld.”

Verwachte planning
In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer Allinq het glasvezelnetwerk aan in de gemeente Hollands Kroon. Medewerkers zijn al volop bezig met het bezoeken van de woningen. Samen met de bewoner wordt bekeken waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. Allinq gaat ook langs bij inwoners die geen abonnement hebben afgesloten. Zij komen namelijk ook in aanmerking voor een aansluiting in hun woning. In ‘t Veld is de schouw inmiddels afgerond en zijn de graafwerkzaamheden volop aan de gang. Inwoners worden via verschillende communicatiekanalen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De totale aanlegperiode van het glasvezel duurt naar verwachting zo’n twee jaar.

Constructieve samenwerking met bouwbedrijf Strukton
Aannemer Allinq legt in opdracht van DELTA Netwerk glasvezel aan in de gemeente Hollands Kroon en is onlangs gestart in ’t Veld. Dat is een bewuste keuze omdat bouwbedrijf Strukton hier momenteel in opdracht van de gemeente, rioleringswerkzaamheden uitvoert. Voordeel voor de inwoners van ’t Veld is dat de straat dankzij de constructieve samenwerking tussen Allinq en Strukton slechts één keer open hoeft waarmee de bouwoverlast wordt beperkt. Reden te meer om in dit mooie dorp een feestelijke bijeenkomst te organiseren en gezamenlijk een eerste schop in de grond te zetten.

Communicatie tijdens de aanleg
Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer Allinq voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie. Voor vragen met betrekking tot de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met Allinq. Zij helpen graag op werkdagen tussen 8.30 - 16.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 444 49 46 of via deltafibernetwerk@allinq.nl. Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl kunnen de inwoners de voortgang op hun adres bekijken.