BREEZAND - In Hollands Kroon wordt er veel ondernomen. Iedere dag zijn er zo’n 5.000 ondernemers actief bezig met hun zaak. Wat doen zij? Wat kunnen we van elkaar leren? En wat voor moois is er te halen in de gemeente? Dat zijn interessante vragen voor elke ondernemer. Daarom is het tijd om kennis en verbinding te maken. Daar zorgen Ondernemersvereniging Anna Paulowna, gemeente Hollands Kroon en de Ondernemersfederatie Hollands Kroon voor. Dit vindt plaats op 2 maart 2023 in het restaurant van de Lentetuin in Breezand.

Samenwerking

Een stap in het maken van verbinding is een avond voor álle ondernemers in de gemeente Hollands Kroon. Ondernemersvereniging Anna Paulowna (OVAP) organiseert al jaren de ondernemersavond bij De Lentetuin voor haar leden. Dit jaar is de gemeente Hollands Kroon mede-organisator. Als vanzelfsprekend heeft de Ondernemersfederatie Hollands Kroon (OFHK) hier een belangrijke verbindende rol. Door deze bredere aanpak krijgen álle lokale ondernemers de mogelijkheid om kennis met elkaar te maken. “Dat past prima bij ons credo: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.” aldus Monique Broers, voorzitter van de OVAP. “Met deze nieuwe insteek hopen we bij te dragen aan nog meer succesvol ondernemerschap.”

Verbinding

Met alleen verbinding ben je er nog niet. Want je hebt pas iets aan verbinding, als je er daadwerkelijk iets mee doet. Samen ideeën uitwisselen, van elkaars producten of diensten gebruik maken, of gezamenlijk aan de slag met nieuwe vraagstukken. Wethouder economie Robert Leever: “Bloeiende bedrijvigheid zorgt voor ontwikkeling, werkgelegenheid en levendigheid in de samenleving. Daar willen we samen met ondernemers aan werken. Daarom is verbinding mét, en tussen hen erg belangrijk voor ons. Op die manier spreek je elkaar makkelijker aan, leer je elkaars taal en beteken je meer voor elkaar.”

Veel inspiratie

Ondernemen vraagt om efficiëntie. Daarom komen plezier en inspiratie samen op deze avond. Voor dat laatste zorgt bevlogen ondernemer Annemarie van Gaal. Zij is onder andere bekend van boeken als 'Succes', 'Exit' en 'Ambitie' en programma’s als ‘Dubbeltje op z’n kant’.

Zij neemt de ondernemers mee in haar succesvolle ondernemerschap. Daarna gaan de ondernemers actief netwerken rondom de thema's: verduurzaming, subsidies, goed werkgeverschap en lokaal ondernemen. Het doel: elkaar leren kennen, kennis delen, behoeftes ontdekken en dat alles aan elkaar verbinden.

“De OFHK gelooft in goede samenwerking. Vanuit onze verbindende rol op deze avond kunnen wij met de ondernemers werken aan, en staan voor de gezamenlijke belangen.” aldus Jeanette de Boer, voorzitter OFHK.

Ondernemersavond

Op donderdag 2 maart 2023 zijn alle ondernemers welkom in het restaurant van de Lentetuin in Breezand. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren geopend, om 20.00 uur is het welkomstwoord. Aanmelden is noodzakelijk, er is ruimte voor zo’n 350 ondernemers. Op www.lentetuin.nl/ondernemersavond is meer informatie te vinden en kunt u zich aanmelden.