HOLLANDSKROON - De nieuwjaarsviering ligt al even achter ons, maar de discussies over het afsteken van vuurwerk zijn nog steeds actueel. Dit komt omdat er landelijke aanpassingen komen in de wet- en regelgeving rondom vuurwerk. Daarom willen we graag, vooruitlopend op de oud en nieuw viering 2020/2021, uw mening horen over een aantal zaken. Doet u mee?

Wat verandert er?
Het kabinet heeft besloten om naast het F3 vuurwerk (zoals ratelbanden en Chinese rollen) ook vuurwerkpijlen en knalvuurwerk te verbieden, met ingang van komende jaarwisseling. Sierpotten blijven toegestaan, net als sterretjes, grondbloemen en fonteinen. Reden hiervoor zijn de vele incidenten die plaatsvinden bij het afsteken van dit soort vuurwerk tijdens oud en nieuw, met veel schade en letsel als gevolg. Ook het aantal geweldsincidenten met vuurwerk tegen hulpverleners is nog nooit zo hoog geweest.


10 vragen
We zijn benieuwd hoe u hierover denkt en stellen u graag 10 vragen. We zijn op zoek naar meningen, uw ideeën en ervaringen. Wat is bijvoorbeeld de impact van het vuurwerk op uw beleving van oud en nieuw? Wat vindt u van een afsteekverbod en wat zijn uw verwachtingen over de viering, de rol van de gemeente en die van u zelf? We gebruiken de reacties om te bepalen hoe we oud en nieuw met elkaar in Hollands Kroon gaan vieren.

Uw stem kunt u uitbrengen van 17 augustus tot en met 17 september op ons platform www.denkmee.hollandskroon.nl. U neemt hiervoor de volgende stappen:
U komt op het platform door in uw browser de volgende URL in te typen: www.denkmee.hollandskroon.nl.
U kunt alleen stemmen door u te registeren, tenzij u dat al eerder heeft gedaan. Bij dit laatste hoeft u alleen in te loggen.
Na het registreren of inloggen, klikt u in de menubalk op ‘Projecten’.
Daarna scrolt u naar beneden en klikt u op het project ’10 vuurwerkvragen – Hoe vieren we oud en nieuw in Hollands Kroon?’

Wilt u zich niet registreren of heeft u hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

In gesprek met de burgemeester
De burgemeester wil graag met een aantal inwoners doorpraten over dit onderwerp, hiervoor komen we fysiek bij elkaar. Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen, ideeën en suggesties, wordt er een selectie van inwoners gemaakt voor dit gesprek. Aan het eind van de vragenlijst kunt u aangeven of u hiervoor open staat of niet.